Home Sport Онлайн-фітнес: новий тренд у Китаї

Онлайн-фітнес: новий тренд у Китаї

by marusia

Через пандемію Covid-19 онлайн-ринок фітнесу виріс разом із онлайн-йогою, яка також виграла від блокування, що призвело до появи багатьох відео людей, особливо KOL, які демонстрували фітнес-вправи та рекламували спортивний одяг і фітнес-обладнання. вірусний на китайських соціальних платформах, таких як Douyin/TikTok і Xiaohongshu.

Пандемія коронавірусу призвела до закриття більшості традиційних тренажерних залів у всьому світі, включаючи Китай, тому не дивно, що місцеві фітнес-компанії борються за виживання. Більше того, у періоди самоізоляції різко зросла тенденція займатися вдома, і ця тенденція, ймовірно, збережеться навіть після завершення пандемії.

Розмір ринку фітнес-індустрії Китаю сягнув 55 мільярдів доларів США (377 мільярдів юанів) у 2021 році, із середнім показником на 4,4% з 2015 по 2020 рік. У 2021 році чисельність фітнес-населення Китаю становила 70,29 мільйона осіб, що становило 5,02% від загального населення .

Спортивні програми, такі як Keep, Codoon і Mi Fit, стають дуже популярними серед китайських споживачів. Користувачі програми можуть легко отримувати поради щодо тренувань, знаходити онлайн-курси фітнесу та персональні студії тренувань, спілкуватися з іншими любителями фітнесу та професійними тренерами просто за допомогою своїх смартфонів. Ця бізнес-модель також допомагає компаніям розширювати відносини з клієнтами на іншому рівні, ніж раніше.

Пандемія підвищила обізнаність громадян Китаю про здоров’я та фізичну форму. Крім того, пандемія прискорила цифровізацію фітнес-індустрії Китаю. Оскільки оператори тренажерних залів створюють онлайн-контент і заняття, щоб підтримувати та/або розширювати свою клієнтську базу, споживачі стають все більше знайомими з фітнесом удома та онлайн-фітнесом.

You may like

Leave a Comment